×
Home Livescore

Transfer naar Manchester City van Lucas Paqueta gaat niet door na onderzoek FA naar illegale wedactiviteiten

Transfer naar Manchester City van Lucas Paqueta gaat niet door na onderzoek FA naar illegale wedactiviteiten
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 19 augustus 2023 12:38 uur

Lucas Paqueta, de Braziliaanse voetballer die bekend staat om zijn talent en vaardigheden, wordt geconfronteerd met de gevolgen van een lopend onderzoek door de FA. Er zijn vermoedens gerezen van illegale wedactiviteiten waar Paqueta bij betrokken zou zijn. Dit heeft ernstige consequenties voor zijn geplande transfer naar Manchester City, aangezien de club besloten heeft om de deal voorlopig af te blazen. Daarnaast heeft het Braziliaanse elftal hem niet opgeroepen voor de komende WK-kwalificatieduels.

Volgens verschillende media ontkent Paqueta alle beschuldigingen die tegen hem zijn geuit. Er wordt beweerd dat er meerdere nieuwe accounts zijn aangemaakt voor de wedstrijd tussen West Ham United en Aston Villa. Vanaf deze accounts zou er gegokt zijn op een gele kaart voor Paqueta, die hij uiteindelijk ook daadwerkelijk ontving. Het geld dat hiermee gemoeid was, zou vervolgens zijn uitgekeerd aan bekenden van de Braziliaanse voetballer. Paqueta zal zich maandag moeten verantwoorden bij de Engelse voetbalbond.

De transfer van Paqueta naar Manchester City leek in kannen en kruiken te zijn, maar door de lopende onderzoeken van de FA is deze deal nu van de baan. De Braziliaanse voetballer is ervan overtuigd dat dit de reden is waarom de transfer niet doorgaat. Ook de bondscoach van het Braziliaanse elftal heeft besloten om Paqueta niet op te roepen voor de komende wedstrijden, zodat hij de tijd heeft om "een aantal problemen op te lossen", aldus de trainer.

Paqueta zelf ontkent ten stelligste dat hij zelf weddenschappen heeft geplaatst. Het onderzoek richt zich echter op het feit dat hij regelmatig geboekt wordt tijdens wedstrijden. De verdachte weddenschappen zouden plaatsgevonden hebben in Brazilië. Paqueta werkt volledig mee met de autoriteiten in het voetbal. Voorafgaand aan deze onthullingen was hij ervan overtuigd dat de transfer naar Manchester City definitief zou plaatsvinden.

Het is duidelijk dat Lucas Paqueta momenteel te maken heeft met serieuze beschuldigingen en onderzoeken die zijn toekomst in het voetbal beïnvloeden. Het is afwachten hoe deze zaak zich verder zal ontwikkelen en welke consequenties dit zal hebben voor de getalenteerde Braziliaanse voetballer.