×
Home Livescore

Jeugdtrainer Vitesse geschorst na vloertrekker-incident met speler

Jeugdtrainer Vitesse geschorst na vloertrekker-incident met speler
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 6 februari 2024 15:48 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft een jeugdtrainer van een vooraanstaande voetbalclub in Nederland, Patrick Ax genaamd, een onverwachte wending genomen. Naar verluidt is hij op non-actief gesteld na een incident dat plaatsvond tijdens een recente wedstrijd in Tilburg tegen Willem ll.

Volgens ooggetuigen heeft Ax zich schuldig gemaakt aan een buitensporige daad van onsportief gedrag. Hij zou een vloertrekker hebben gebruikt om deze richting een van zijn eigen spelers te gooien. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was voor deze ongekende actie, maar het heeft ongetwijfeld voor de nodige opschudding gezorgd binnen de club.

De betreffende wedstrijd vond plaats op een zaterdagmiddag, waarbij de jeugdteams van Vitesse en Willem ll tegenover elkaar stonden. Terwijl de spelers zich op het veld bevonden, escaleerde de situatie plotseling toen Ax zijn zelfbeheersing verloor en de vloertrekker naar zijn eigen speler slingerde. Het is een incident dat de grenzen van het sportieve gedrag ver overschrijdt en de integriteit van de sport in twijfel trekt.

Na het incident heeft de clubleiding van Vitesse snel gehandeld en besloten om Ax op non-actief te stellen. Dit betekent dat hij voorlopig geen trainingen zal geven en geen betrokkenheid zal hebben bij de jeugdteams van de club. Het is een duidelijk signaal dat dergelijk gedrag niet getolereerd wordt binnen de organisatie.

De gevolgen van deze actie zullen ongetwijfeld verstrekkend zijn voor Ax. Niet alleen zal hij moeten verantwoorden voor zijn daden, maar ook zal hij moeten werken aan het herstellen van zijn reputatie als trainer. Het is een harde les voor de jeugdtrainer, die tot nu toe bekend stond om zijn toewijding en passie voor het spel.

De club Vitesse heeft aangegeven dat zij het incident serieus nemen en een intern onderzoek zullen instellen om de exacte toedracht van het incident te achterhalen. Daarnaast zullen er maatregelen genomen worden om ervoor te zorgen dat dergelijke incidenten in de toekomst voorkomen worden.

Het is een trieste gebeurtenis die de sportwereld op zijn kop zet. Het is belangrijk dat spelers, trainers en supporters zich bewust zijn van de grenzen van sportief gedrag en dat dergelijke incidenten niet worden getolereerd. Het is aan de clubs en de sportbonden om ervoor te zorgen dat de integriteit van de sport gewaarborgd blijft en dat dergelijke incidenten tot het verleden behoren.