×
Home Livescore

Cillessen's strafschopredding ongedaan gemaakt door scheidsrechterlijke beslissing

Cillessen's strafschopredding ongedaan gemaakt door scheidsrechterlijke beslissing
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 9 februari 2024 21:16 uur

In een onvergetelijk treffen op vrijdag, heeft Jasper Cillessen een wedstrijd beleefd die hij het liefst zo snel mogelijk zou willen vergeten. De doelverdediger van NEC wist eindelijk een strafschop te stoppen in het duel tegen RKC Waalwijk, maar tot zijn grote verbazing besloot scheidsrechter Jeroen Manschot om de penalty opnieuw te laten nemen.

Het was een moment van triomf voor Cillessen toen hij de bal uit de hoek wist te duiken en de strafschop pareerde. Het NEC-publiek juichte luidkeels en de doelman werd overladen met lof. Echter, hun vreugde was van korte duur toen Manschot plotseling zijn fluitje liet klinken en naar de stip wees.

Verwarring en ongeloof vulden de lucht terwijl de spelers zich verzamelden voor de herkansing. Cillessen keek met ongeloof naar de scheidsrechter, hopend op een verklaring voor deze ongebruikelijke beslissing. Maar Manschot gaf geen uitleg en bleef stoïcijns in zijn besluit.

De herkansing werd genomen en deze keer was Cillessen kansloos. De bal vloog langs hem heen en belandde in het net, waardoor de voorsprong van NEC werd geannuleerd. De teleurstelling was van het gezicht van de doelman af te lezen, terwijl hij zich afvroeg wat er precies was gebeurd.

Na de wedstrijd werd er veel gespeculeerd over de reden achter de beslissing van Manschot. Sommigen suggereerden dat er sprake was van een overtreding van een NEC-speler in het strafschopgebied, terwijl anderen beweerden dat de scheidsrechter gewoon een fout had gemaakt. Hoe dan ook, het was een bizarre wending in het duel die Cillessen en zijn teamgenoten met verbijstering achterliet.

Voor Cillessen zal deze wedstrijd altijd een bittere nasmaak hebben. Ondanks zijn heldhaftige redding, zal hij herinnerd worden aan de herkansing die zijn triomf teniet deed. Het is een harde les in de wispelturige wereld van het voetbal, waar beslissingen van scheidsrechters soms onverklaarbaar en onrechtvaardig kunnen zijn.