×
Home Livescore

FC Twente wint Overijsselse derby met 3-1, dankzij gouden inzet van Sem Steijn. Blessures zorgen voor smetje op overwinning.

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 20 augustus 2023 17:37 uur

FC Twente triomfeert in eigen stadion tegen PEC Zwolle: 3-1! Het was geen gemakkelijke overwinning voor de Tukkers, maar Sem Steijn bewees opnieuw zijn waarde. Helaas moesten Joshua Brenet en Youri Regeer geblesseerd het veld verlaten, wat een kleine smet op de overwinning werpt.

Mats Rots kreeg een basisplaats bij Twente, terwijl zijn broer Daan Rots ook aan de aftrap stond als linksback. PEC speelde met twee spitsen, Ferdy Druijf en Lennart Thy, die vanaf de zijlijn toekeken hoe Twente na achttien minuten op voorsprong kwam. Michal Sadilek schoot de bal binnen via een Zwols been na een prachtige aanval.

Na een halfuur spelen kwam er een mindere fase voor Twente, waarin de bezoekers gelijkmaakten. Younes Namli verdiende een penalty, die werd benut door Druijf. Kort daarvoor moest Twente noodgedwongen Regeer wisselen, gevolgd door Brenet. Het is nog onduidelijk of zij het volgende duel tegen Fenerbahçe moeten missen.

In de tweede helft ging Twente vol op jacht naar de gelijkmaker. Uiteindelijk kwam die er, na kansen voor Pröpper, een vermeende strafschop en een mogelijkheid voor Steijn. Laatstgenoemde, die in topvorm verkeert, had even later alsnog succes. De middenvelder en aanvaller kon vrij inschieten vanaf tien meter van het doel: 2-1.

De voorsprong van Twente kwam niet meer in gevaar en ze liepen zelfs uit naar 3-1. Invaller Vlap schoot de bal uit een vrije trap via de paal en de rug van doelman Jasper Schendelaar binnen. Hierdoor komt Twente, dat vorige week Almere City versloeg, op zes punten. Promovendus PEC wacht nog steeds op hun eerste resultaat. Volgende week zondag krijgen ze een nieuwe kans wanneer FC Utrecht op bezoek komt.