×
Home Livescore

Leipzig keert na radiostilte terug bij Feyenoord met derde Geertruida-bod

Leipzig keert na radiostilte terug bij Feyenoord met derde Geertruida-bod
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 3 augustus 2023 19:48 uur

RB Leipzig blijft geïnteresseerd in Lutsharel Geertruida van Feyenoord, ondanks een periode van stilte. Volgens 1908 heeft de Duitse club mondeling laten weten dat ze een nieuw bod gaan uitbrengen op de Oranje-international. Als Feyenoord akkoord gaat, ontvangen ze een vaste transfersom van 25 miljoen euro.

Een maand geleden toonde Leipzig al concrete interesse in Geertruida. De Bundesliga-club deed twee biedingen, maar nadat Feyenoord niet akkoord ging, bleef het lang stil. Nu klopt Leipzig opnieuw aan bij De Kuip, met een verbeterd bod. Door de transfer van Josko Gvardiol naar Manchester City voor negentig miljoen euro, heeft Leipzig meer financiële slagkracht.

Leipzig heeft Feyenoord mondeling op de hoogte gebracht van het nieuwe bod. Later deze week zal het bod ook op papier worden gezet. Feyenoord kan dus 25 miljoen euro ontvangen, met mogelijk nog bonussen en een doorverkooppercentage.

Het is nog niet bekend hoe Feyenoord tegenover het nieuwe bod staat. Directeur Dennis te Kloese heeft onlangs laten weten dat het de intentie van Feyenoord is om Geertruida te behouden. De Rotterdammer heeft nog een contract van twee jaar bij de club.

Geertruida maakte afgelopen seizoen indruk als rechtsback en centrale verdediger bij Feyenoord, wat resulteerde in zijn debuut voor het Nederlands elftal. Bij Leipzig kan hij een teamgenoot worden van Xavi Simons, die deze zomer op huurbasis de overstap maakte na zijn vertrek bij PSV.