×
Home Livescore

Cyriel Dessers: "Speciaal om tegen Nederlandse teams te spelen, maar Rangers is goed voorbereid op PSV"

Cyriel Dessers:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 21 augustus 2023 18:00 uur

Cyriel Dessers kijkt reikhalzend uit naar het duel tussen Rangers FC en PSV in de laatste voorronde van de Champions League. Als voormalig speler in Nederland voelt Dessers altijd iets speciaals wanneer hij tegen Nederlandse teams speelt. De Belgische spits, die deze zomer de overstap maakte naar Rangers FC, is goed op de hoogte van de krachten van de Eindhovenaren.

Volgens Dessers is Rangers FC uitstekend voorbereid op het spel van PSV. De trainer en analisten hebben uitstekend werk geleverd in de aanloop naar het duel, zo vertelt Dessers op de persconferentie. "Alles wat je maar kan bedenken hebben ze meegenomen, dus zijn we goed voorbereid." In de afgelopen wedstrijd tegen Greenock Morton viel Dessers op met een assist op Danilo en een doelpunt.

Voor Dessers zelf heeft een duel met een Nederlandse ploeg altijd een speciale betekenis. "Ik heb vijf jaar in Nederland gespeeld, dus ik ken de club en de spelers. Maar we moeten niet te sentimenteel worden. Het belangrijkste is dat we doelpunten maken voor Rangers en verder gaan in de Champions League." De laatste keer dat Dessers tegen PSV speelde, scoorde hij twee keer namens Feyenoord.

Dessers is ervan overtuigd dat het halen van de Champions League net zo belangrijk is voor Rangers FC als voor PSV. "Augustus is een cruciale maand voor deze club. Iedereen kent de Champions League en iedereen kijkt ernaar. Ik heb gehoord dat grote Europese avonden hier speciaal zijn, dus daar kijk ik echt naar uit."