×
Home Livescore

FC Groningen lijdt eerste nederlaag in Keuken Kampioen Divisie tegen Jong FC Utrecht: 1-0!

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 21 augustus 2023 22:24 uur

FC Groningen heeft zijn eerste nederlaag in de Keuken Kampioen Divisie geleden. Het uitduel tegen Jong FC Utrecht eindigde maandagavond in een 1-0 verlies.

Na de overwinning van vorige week tegen Jong Ajax leek FC Groningen een veelbelovend seizoen tegemoet te gaan. Maar een week later moesten ze hun eerste verlies incasseren. Ondanks dat Groningen ruim zestig procent balbezit had, wisten ze nauwelijks kansen te creëren. Het eerste gevaar kwam pas in de 26e minuut van de eerste helft, toen Liam van Gelderen een schot op doel loste.

Vlak voor rust was het echter Jong FC Utrecht die op voorsprong kwam dankzij Mees Rijks. De Utrechtse beloften mochten dromen van een stunt en die droom kwam uiteindelijk uit. Ondanks pogingen van Romano Postema en Daleho Irandust om de gelijkmaker te scoren, lukte het FC Groningen niet om terug te komen in de wedstrijd.

In een andere wedstrijd wist De Graafschap zijn eerste overwinning van het seizoen te behalen na het gelijkspel van vorige week. Op De Toekomst namen De Superboeren al binnen zes minuten de leiding. Een uur later werd de voorsprong verdubbeld, waarna Kristian Hlynsson namens Jong Ajax nog iets terugdeed. In de slotfase probeerde Jong Ajax nog wat speldenprikjes uit te delen, maar verder dan dat kwamen ze niet.

Bij Jong Ajax waren geen spelers uit het eerste team opgesteld. Wel kregen Kian Fitz-Jim, Mika Godts en Silvano Vos de kans om in de voorbereiding aan de A-selectie te ruiken.