×
Home Livescore

Bayern München vindt nieuwe doelman in Daniel Peretz! Keeper uit Israël versterkt Der Rekordmeister voor €5 miljoen.

Bayern München vindt nieuwe doelman in Daniel Peretz! Keeper uit Israël versterkt Der Rekordmeister voor €5 miljoen.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 23 augustus 2023 08:48 uur

Bayern München heeft eindelijk een oplossing gevonden voor hun langdurige zoektocht naar een nieuwe doelman. De Duitse kampioen heeft namelijk Daniel Peretz aangetrokken als nieuwe keeper, zo meldt transferspecialist Fabrizio Romano.

Romano, bekend om zijn beroemde 'here we go', heeft bevestigd dat de deal rond is. Dinsdagavond hebben Bayern en Maccabi Tel Aviv overeenstemming bereikt over de transfer van de 23-jarige doelman. Bayern betaalt vijf miljoen euro, exclusief bonussen, aan Israël. Peretz staat een vijfjarig contract te wachten bij de regerend Duits landskampioen.

Peretz zal pas aan het einde van de week medisch gekeurd worden door Bayern, aangezien hij donderdagavond nog in actie komt voor Maccabi. Na de heenwedstrijd in de play-offs van de Conference League tegen het Sloveense NK Celje zal de Israëliër met een Duits paspoort naar Beieren vliegen om zijn transfer af te ronden.

Bayern kampt al geruime tijd met een keepersprobleem. De onbetwiste Manuel Neuer is nog steeds herstellende van een zware blessure die hij opliep tijdens het skiën, terwijl Yann Sommer is vertrokken. Op dit moment is Sven Ulreich de nummer één onder trainer Thomas Tuchel. Peretz is een enkelvoudig international van Israël en heeft 101 wedstrijden gekeept voor Maccabi.

Aanvankelijk had Bayern zijn zinnen gezet op Kepa Arrizabalaga (Chelsea, nu Real Madrid), Gerómino Rulli (Ajax, nu geblesseerd), David Raya (Brentford, nu Arsenal) en Yassine Bounou (Sevilla, nu Al Hilal). In Duitsland werd verbaasd gereageerd toen bekend werd dat Bayern interesse had in Peretz. Hoewel Peretz half Duits is, is hij een totale onbekende in het land, aldus BILD.