×
Home Livescore

Ajax zoekt versterking in laatste transferweek, Spertsyan en Zirkzee geen opties

Ajax zoekt versterking in laatste transferweek, Spertsyan en Zirkzee geen opties
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 23:48 uur

Ajax zet alles op alles om zich te versterken in de laatste week van de transferperiode. Hoewel de komst van Eduard Spertsyan van de baan is, blijft de club actief op de transfermarkt. Trainer Maurice Steijn hoopt op versterking voor verschillende posities.

Het feit dat Ajax komend weekend geen Eredivisie-wedstrijd speelt vanwege het Europa League-tweeluik met Ludogorets, biedt de club de mogelijkheid om zich volledig te richten op het aantrekken van nieuwe spelers. "We moeten ons nog wel versterken op een aantal posities", aldus Steijn in een interview met RTL7.

"We zijn er druk mee bezig", vervolgt hij. "Met nog zeven dagen te gaan, wordt het hard werken. Maar ik heb er alle vertrouwen in." Deze zomer heeft Ajax al bijna tachtig miljoen euro uitgegeven aan spelers zoals Josip Sutalo, Carlos Forbs, Gaston Avila, Chuba Akpom, Benjamin Tahirovic, Anton Gaaei, Diant Ramaj en Jakov Medic. Daarnaast werd Branco van den Boom transfervrij aangetrokken.

Helaas kan Ajax definitief een streep zetten door de komst van Spertsyan. Steijn reageert verbaasd wanneer hem gevraagd wordt naar de Armeense middenvelder van FK Krasnodar. "Dat is volgens mij helemaal niet meer aan de orde. Volgens mij gaat dat niet meer gebeuren." Ook Joshua Zirkzee zal Ajax niet komen versterken. "Dat is ook niet meer aan de orde, nee."

Ajax blijft echter vastberaden om zich te versterken en zal de komende dagen alles op alles zetten om nieuwe spelers aan te trekken. De fans kunnen dus nog spannende ontwikkelingen verwachten in de laatste week van de transferperiode.