Home Livescore

Sparta Rotterdam triomfeert in Friesland en verovert koppositie Eredivisie!

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 27 augustus 2023 19:50 uur

Sparta Rotterdam blijft voorlopig aan de leiding in de Eredivisie, althans tot volgende week. De Kasteelclub behaalde een overwinning in het Abe Lenstra Stadion tegen sc Heerenveen, dat ook goed aan het seizoen was begonnen: 1-3.

Heerenveen had zijn eerste twee competitiewedstrijden gewonnen, terwijl Sparta vier punten had behaald in duels tegen PEC Zwolle (1-2) en Feyenoord (2-2). In een opwindende openingsfase kreeg Heerenveen de eerste kansen. Het was een wonder dat de ploeg van Kees van Wonderen niet op voorsprong kwam na drie schoten in één minuut. Sparta-doelman Nick Olij hield zijn doel schoon, met hulp van de paal.

Ondanks dat Heerenveen voor de rust de betere ploeg was, kwam Sparta op voorsprong. Andries Noppert kon de inzet van Koki Saito nog stoppen, maar had geen antwoord op de rebound van Tobias Lauritsen. Na de rust liet Saito opnieuw van zich horen. Acht minuten in de tweede helft kopte de Japanse aanvaller een rebound binnen.

😮 Andries Noppert maakt een fout: Koki Saito profiteert en zet @SpartaRotterdam op 0-2! 🇯🇵#heespa

— ESPN NL (@ESPNnl) August 27, 2023

De honger van Saito was nog niet gestild. De buitenspeler zorgde ook voor de 0-3 in Friesland, door met een krachtig schot Noppert te passeren. De Oranje-keeper had slecht zicht op de bal en kwam te laat bij de korte hoek. Pawel Bochniewicz bracht Heerenveen twintig minuten voor tijd terug in de wedstrijd met een doelpunt, maar het slotoffensief kwam te laat op gang. Het bleef 1-3, waardoor Sparta aan kop gaat in de Eredivisie. Thom Haye kreeg in de slotminuten nog een directe rode kaart na een onnodige overtreding op invaller Charles-Andreas Brym.

Sparta heeft een wedstrijd meer gespeeld dan AZ, FC Twente en PSV, die nog een wedstrijd tegoed hebben. De Eredivisie-clubs die deelnemen aan Europese competities hebben toestemming gekregen van de KNVB om de derde speelronde later af te werken, zodat ze zich volledig kunnen richten op de play-offs.