×
Home Livescore

Ajax haalt multifunctionele aanvaller Mikautadze binnen voor aanvallende impuls

Ajax haalt multifunctionele aanvaller Mikautadze binnen voor aanvallende impuls
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2023 10:12 uur

Ajax haalt multifunctionele aanvaller voor selectie

In een verrassende zet heeft Ajax zich versterkt met de talentvolle Georges Mikautadze. Technisch directeur Sven Mislintat is verheugd met de komst van de aanvallende speler, die volgens hem een broodnodige impuls zal geven aan de selectie. Na het vertrek van Mohammed Kudus en Dusan Tadic was het volgens Mislintat essentieel om een multifunctionele aanvaller aan te trekken.

"We hebben veel goals en assists verloren door het vertrek van Tadic en Kudus", legt Mislintat uit. "We waren echt op zoek naar iemand die kan scoren en assists kan geven, iemand die net als Tadic op verschillende posities in de aanval kan spelen. Mikautadze staat bekend als een diepe spits, maar zijn kwaliteiten stellen hem in staat om overal te spelen. Bij zijn vorige club speelde hij zelfs vanaf de vleugels."

Hoewel Ajax al beschikt over twee centrumspitsen, Chuba Akpom en Brian Brobbey, ziet Mislintat geen problemen voor Mikautadze. "Hij kan samen met Akpom en Brobbey spelen, maar als zij niet beschikbaar zijn, kan hij ook als valse spits fungeren. Hij heeft de kwaliteiten om tussen het middenveld en de laatste linie van de tegenstander te spelen. Als hij op de juiste plek staat, kan hij altijd gevaarlijk zijn in het strafschopgebied van de tegenstander."

De interesse in Mikautadze was groot, aldus Mislintat. "Niet alleen Ajax, maar ook topclubs uit de Premier League, Serie A en Ligue 1 wilden hem hebben. Toch koos hij ervoor om bij Ajax te spelen. Hij was vastberaden en zag zijn volgende hoofdstuk in zijn loopbaan bij ons. Dat is goed voor ons, maar ook zeker goed voor hem. Het feit dat hij vorig jaar op het tweede niveau in Frankrijk speelde, doet niets af aan zijn potentieel."