×
Home Livescore

AS Roma redt niet alleen Romelu Lukaku, maar ook vermiste kinderen met bijzondere transferaankondiging!

AS Roma redt niet alleen Romelu Lukaku, maar ook vermiste kinderen met bijzondere transferaankondiging!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2023 12:24 uur

AS Roma heeft een grote naam weten binnen te halen voor het komende seizoen. Romelu Lukaku, de Belgische spits, zal zijn kunsten vertonen in Italië. Na een moeilijke periode bij Chelsea, heeft José Mourinho en AS Roma Lukaku officieel gered. De Italianen hebben maar liefst negen miljoen euro overgemaakt naar Londen om Lukaku voor één jaar te huren.

Maar daar blijft het niet bij. AS Roma neemt ook het salaris van Lukaku over en zal hem de komende tien maanden maar liefst 7,5 miljoen euro uitbetalen. Een flinke beloning voor de spits. Bovendien zal Lukaku bij AS Roma herenigd worden met Tammy Abraham, die door een langdurige blessure niet in actie kan komen. Met ook nog Andrea Belotti in de gelederen, heeft AS Roma nu een sterke aanvalslinie.

AS Roma heeft de transfer van Lukaku op een bijzondere manier bekendgemaakt. Op social media deelde de club beelden van hun nieuwe aanwinst, samen met foto's van vermiste kinderen over de hele wereld. Dit is een tactiek die AS Roma al vaker heeft toegepast, in de hoop dat de vermiste kinderen opgespoord kunnen worden. En met succes, want in het verleden heeft dit al verschillende keren geleid tot het terugvinden van vermiste kinderen.

Deze zomer was er veel interesse in Lukaku, die niet in de plannen van Chelsea-trainer Mauricio Pochettino voorkwam. Een transfer naar Juventus leek in de maak, maar om verschillende redenen ging deze deal niet door. Clubs uit Saudi-Arabië waren ook geïnteresseerd, maar uiteindelijk was het AS Roma die Lukaku wist te strikken. De spits heeft al meerdere seizoenen in Italië gespeeld voor Internazionale, dus hij is bekend met het Italiaanse voetbal.

Met de komst van Lukaku hoopt AS Roma op een succesvol seizoen, zowel op het veld als daarbuiten. De club blijft zich inzetten voor het vinden van vermiste kinderen en hoopt met hun acties een positieve impact te hebben.