×
Home Livescore

Troyes AC zet spelers op non-actief na vuurwerkincident

Troyes AC zet spelers op non-actief na vuurwerkincident
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 8 mei 2024 18:40 uur

Een opmerkelijk incident schudde de Franse voetbalwereld op toen Troyes AC besloot om vier van hun eigen spelers op non-actief te zetten na een tumultueus vuurwerkincident tijdens de wedstrijd tegen Valenciennes FC. Het stadion werd opgeschrikt door fans van de thuisploeg die vuurwerk op het veld gooiden als uiting van hun ongenoegen. De situatie escaleerde toen de betreffende spelers, verontwaardigd door de protestactie, het vuurwerk terug naar de tribunes wierpen, wat tot nog meer chaos leidde.

De beelden van dit bizarre tafereel gingen al snel viraal op sociale media en zorgden voor verontwaardiging en verbazing onder voetbalfans wereldwijd. De autoriteiten en voetbalbonden reageerden geschokt op het gedrag van zowel de supporters als de spelers, en kondigden aan dat er een grondig onderzoek zal worden ingesteld naar de gebeurtenissen. De reputatie van Troyes AC en het Franse voetbal als geheel liep hierdoor een flinke deuk op.

De clubleiding van Troyes AC heeft in een verklaring laten weten dat dergelijk gedrag onacceptabel is en dat er passende maatregelen zullen worden genomen om de rust en veiligheid in het stadion te waarborgen. De vier spelers in kwestie zullen voorlopig geschorst blijven, in afwachting van verdere disciplinaire maatregelen. Het incident werpt een schaduw over de sportieve prestaties van de club en roept vragen op over de relatie tussen spelers en fans in het moderne voetbal.