×
Home Livescore

Verbod op kunstgras in Eredivisie vanaf 2025/2026

Verbod op kunstgras in Eredivisie vanaf 2025/2026
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 28 mei 2024 19:08 uur

In een historische beslissing hebben alle clubs in het Nederlandse betaald voetbal unaniem ingestemd met een verbod op kunstgras in de Eredivisie. De competitieorganisator bracht dit nieuws naar buiten op een dinsdag die de boeken in zal gaan als een keerpunt voor het Nederlandse voetbal. Vanaf het seizoen 2025/2026 zal deze nieuwe regel van kracht worden, waardoor de Eredivisie voorgoed afscheid neemt van kunstmatige velden.

De discussie rond kunstgras in het Nederlandse voetbal is al lange tijd een heet hangijzer. Voorstanders prezen de duurzaamheid en weersbestendigheid van kunstgras, terwijl tegenstanders de voorkeur gaven aan de natuurlijke speelervaring op echt gras. Na uitgebreide gesprekken en overwegingen hebben de clubs nu unaniem besloten om de stap te zetten naar een volledig grasveld in de Eredivisie.

Met het verbod op kunstgras hopen de clubs niet alleen de kwaliteit van het spel te verbeteren, maar ook de beleving voor spelers en supporters te verhogen. Het natuurlijke gras biedt een authentieke en traditionele voetbalervaring die de essentie van het spel weerspiegelt. Fans kunnen zich verheugen op levendige groene velden en spannende wedstrijden die op een eerlijke en gelijke ondergrond worden gespeeld.

De aanstaande verandering markeert een nieuw tijdperk voor het Nederlandse voetbal, waarin traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Met het verbod op kunstgras zetten de clubs een belangrijke stap richting een toekomst waarin de Eredivisie floreert op natuurlijke grasvelden. De fans, spelers en clubs kunnen zich verenigen in hun liefde voor het spel, wetende dat zij samen bouwen aan een sterke en bloeiende voetbalgemeenschap.