×
Home Livescore

Ancelotti: Laatste klus bij Real Madrid voor pensioen.

Ancelotti: Laatste klus bij Real Madrid voor pensioen.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 28 mei 2024 20:48 uur

Carlo Ancelotti heeft aangekondigd dat zijn tijd als trainer bij Real Madrid ten einde loopt. De ervaren coach heeft in een interview met het Italiaanse La Repubblica laten weten dat hij met pensioen zal gaan zodra hij vertrekt bij De Koninklijke. Ancelotti, die dit seizoen nog graag de Champions League-trofee wil veroveren met Real Madrid, kijkt terug op een succesvolle carrière in het internationale voetbal.

De Italiaanse trainer heeft een indrukwekkende staat van dienst, met eerdere successen bij clubs als AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain en Bayern München. Bij Real Madrid keerde Ancelotti in 2021 terug voor zijn tweede termijn als hoofdcoach en wist hij direct weer zijn stempel te drukken op het team. Onder zijn leiding heeft Real Madrid dit seizoen grote ambities in de Champions League, waar de club hoopt opnieuw de prestigieuze trofee te winnen.

Ancelotti's aankondiging van zijn naderende pensioen zal ongetwijfeld emoties losmaken bij zowel fans als spelers van Real Madrid. De coach staat bekend om zijn tactische vernuft, zijn kalme benadering en zijn vermogen om spelers te inspireren tot grootse prestaties. Met nog een aantal belangrijke wedstrijden voor de boeg, zal Ancelotti er alles aan doen om zijn tijd bij Real Madrid op een glorieuze manier af te sluiten en mogelijk nog een laatste keer de Champions League-bokaal omhoog te kunnen houden.