×
Home Livescore

Polen's Matty Cash mist EK door blessurepech tegen Oranje

Polen's Matty Cash mist EK door blessurepech tegen Oranje
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 28 mei 2024 21:32 uur

Het Nederlands elftal zal het tijdens hun eerste wedstrijd op het EK 2024 niet op hoeven nemen tegen de Poolse rechtsback Matty Cash. De speler, die normaal gesproken een belangrijke rol speelt in de verdediging van Polen, zal het eindtoernooi in Duitsland missen vanwege een blessure. Dit is een flinke tegenvaller voor het Poolse team, dat nu op zoek zal moeten naar een vervanger om het gemis van Cash op te vangen.

Matty Cash, die uitkomt voor Aston Villa in de Engelse Premier League, stond bekend om zijn snelheid en verdedigende kwaliteiten. Zijn afwezigheid zal dan ook zeker gevoeld worden door de Poolse ploeg, die nu op zoek zal moeten gaan naar een alternatieve oplossing voor de rechtsbackpositie. Het is nog onduidelijk hoe lang Cash precies uit de roulatie zal zijn en of hij überhaupt nog in actie zal kunnen komen tijdens het EK.

Voor Oranje betekent dit nieuws mogelijk een klein voordeel, aangezien zij nu een potentieel gevaarlijke speler minder zullen tegenkomen in hun eerste groepswedstrijd. Bondscoach Louis van Gaal zal ongetwijfeld zijn strategie aanpassen aan de afwezigheid van Cash en proberen hier voordeel uit te halen. Het belooft in ieder geval een interessante start van het EK te worden voor zowel Nederland als Polen, met deze blessure van Matty Cash als onverwachte wending in het verhaal.