×
Home Livescore

Xavi en Laporta botsen over Lewandowski bij Barcelona.

Xavi en Laporta botsen over Lewandowski bij Barcelona.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 29 mei 2024 10:40 uur

Bij FC Barcelona zijn er onenigheden ontstaan tussen Xavi Hernández en Joan Laporta met betrekking tot de Poolse spits Robert Lewandowski. Volgens het Spaanse Diario Sport heeft dit meningsverschil een grote rol gespeeld in het ontslag van de coach. Xavi zou de voorkeur hebben gegeven aan het vertrek van Lewandowski vanwege diens houding ten opzichte van de jongere spelers binnen het team.

De clash tussen Xavi en Laporta over Lewandowski heeft voor de nodige spanning gezorgd binnen de club. Terwijl Xavi vond dat de spits niet de juiste mentaliteit had om een voorbeeld te zijn voor de jongere generatie, was Laporta mogelijk meer geneigd om de ervaren aanvaller te behouden vanwege zijn kwaliteiten op het veld. Deze verdeeldheid in visie heeft uiteindelijk geleid tot een breuk tussen de coach en het bestuur.

Het is duidelijk dat de situatie rondom Lewandowski een gevoelig onderwerp is geworden bij FC Barcelona. Met Xavi die zijn standpunt innam tegenover Laporta, is het duidelijk dat de meningsverschillen over de Poolse spits een diepgaand effect hebben gehad op de interne dynamiek van de club. Het is nu afwachten hoe Barcelona zal omgaan met deze verdeeldheid en welke stappen er genomen zullen worden om de rust binnen de club te herstellen.