×
Home Livescore

PSV in de problemen zonder Sangaré: Mario Been waarschuwt voor fysiek gemis!

PSV in de problemen zonder Sangaré: Mario Been waarschuwt voor fysiek gemis!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 2 september 2023 19:48 uur

Voormalig PSV-trainer Mario Been heeft zijn zorgen geuit over het vertrek van Ibrahim Sangaré naar Nottingham Forest. Volgens Been zal PSV de fysieke aanwezigheid van de Ivoriaanse middenvelder missen. Hoewel PSV in de Nederlandse competitie waarschijnlijk niet veel problemen zal ondervinden, kan het gebrek aan fysieke kracht in Europese wedstrijden wel eens nadelig uitpakken.

Tijdens een uitzending van De Eretribune benadrukte Been dat PSV een oplossing moet vinden voor het vertrek van Sangaré. "Het team zal hem missen, niet zozeer in het Nederlandse voetbal, maar vooral in Europese wedstrijden. Zijn fysieke aanwezigheid naast een middenvelder zoals Veerman kan wel eens problematisch worden."

In de studio werd gesuggereerd dat Jerdy Schouten mogelijk de nodige fysieke kracht kan brengen. "Jerdy Schouten is niet echt een fysieke speler zoals Sangaré, maar meer een stijlvolle en getalenteerde voetballer. Met Sangaré doel ik echt op duelkracht, dat zullen ze missen."

Been is in ieder geval een fan van de voormalige PSV-speler. "Spelers zoals Makelélé en Desailly worden vaak onderschat, maar je merkt pas echt hoe belangrijk ze zijn als ze er niet zijn. Ze maken misschien niet het verschil in het spel, maar hun fysieke aanwezigheid is essentieel. In Europese wedstrijden kom je vaak teams tegen met veel fysieke kracht", concludeert Been.