×
Home Livescore

Kritiek op Henk Fraser na verliespartij: 'Fraser rot op' klinkt vanaf tribune!

Kritiek op Henk Fraser na verliespartij: 'Fraser rot op' klinkt vanaf tribune!
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 3 september 2023 08:16 uur

In een tumultueuze wedstrijd tussen RKC Waalwijk en PSV (0-4) werden er zaterdagavond kritische geluiden gehoord vanaf de tribune. Deze geluiden waren gericht aan niemand minder dan Henk Fraser, de trainer die onder druk staat na vier opeenvolgende nederlagen. Ondanks de ontevredenheid begrijpt Fraser de frustraties en geeft hij aan dat hij gewoon zijn eigen koers blijft varen.

Tijdens de tweede helft weerklonk vanaf de tribune de chant "Fraser rot op", nadat PSV de voorsprong had vergroot naar 0-4. RKC incasseerde daarmee alweer de dertiende tegengoal van het seizoen. "Ik begrijp het en eerlijk gezegd kan ik me er alles bij voorstellen", aldus Fraser na afloop, zoals opgetekend door het Brabants Dagblad. "Die supporters zitten daar met een diepe passie voor de club. Laten we eerlijk zijn: het is mijn taak om deze jongens te motiveren. Ik kan voor mezelf een beeld hebben, maar voor de supporters is dat heel anders."

De 57-jarige Fraser voelt echter geen pijn door de kritiek. "Nee, daar ben ik te oud voor. Ik respecteer het en het is niet zo dat ik er geen waarde aan hecht, maar ik moet hier gewoon mijn werk doen. Natuurlijk zie je het liever anders, maar ik kan het de mensen niet kwalijk nemen, omdat ik zelf ook aan die kant heb gestaan als jonge jongen. Dat begrijp ik."

Etienne Vaessen sprak zich fel uit tegen de spreekkoren. "Dat slaat nergens op", vertelt de doelman, die zijn trainer verdedigt. "De trainer maakt een uitstekende indruk op mij en de rest van het team. We begrijpen allemaal de keuzes die hij maakt. Om dan meteen te roepen dat de trainer moet vertrekken... Als RKC staan we nu waar we staan, we hebben nog geen gemakkelijke tegenstanders gehad. Dus je moet dat niet op de trainer afschuiven. Het ligt aan ons, we moeten mannelijker zijn, duels aangaan", aldus de zelfkritische keeper.