×
Home Livescore

Wijnaldum boven Veerman in basis Oranje voor EK-duel

Wijnaldum boven Veerman in basis Oranje voor EK-duel
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2024 11:08 uur

Het Nederlands elftal staat voor een belangrijke EK-wedstrijd tegen Frankrijk en het lijkt erop dat Georginio Wijnaldum een basisplaats zal krijgen. De ervaren middenvelder, die al 94 interlands op zijn naam heeft staan, lijkt de voorkeur te krijgen boven Joey Veerman. Dit nieuws wordt naar buiten gebracht door zowel het Algemeen Dagblad als Voetbal International, die verwachten dat Wijnaldum een sleutelrol zal spelen in het duel tegen de Fransen.

Wijnaldum, die momenteel actief is bij Paris Saint-Germain, staat bekend om zijn dynamiek, ervaring en leiderschap op het veld. Zijn aanwezigheid in het basiselftal van Oranje zou een belangrijke impuls kunnen geven aan het team, dat zich wil meten met de top van Europa tijdens dit EK. Met zijn kwaliteiten als box-to-box middenvelder en zijn vermogen om belangrijke doelpunten te maken, kan Wijnaldum een cruciale speler zijn in de strijd tegen de Franse ploeg.

Joey Veerman, die de afgelopen tijd indruk heeft gemaakt in de Eredivisie, zal naar verwachting genoegen moeten nemen met een plek op de bank. De jonge middenvelder van sc Heerenveen heeft veel potentieel, maar het lijkt erop dat bondscoach Louis van Gaal voor de ervaring en stabiliteit van Wijnaldum kiest in deze cruciale wedstrijd. Het belooft een boeiend duel te worden tussen twee Europese grootmachten, waarbij de rol van Wijnaldum mogelijk het verschil kan maken voor Oranje.