×
Home Livescore

Canadese voetballer Bombito racistisch bejegend na tackle op Messi

Canadese voetballer Bombito racistisch bejegend na tackle op Messi
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2024 14:16 uur

Na het Copa América-duel tussen Canada en Argentinië is de Canadese verdediger Moïse Bombito het slachtoffer geworden van verwerpelijke racistische uitingen. Tijdens de wedstrijd haalde Bombito sterspeler Lionel Messi keihard onderuit, wat tot veel ophef leidde. Na afloop van de wedstrijd kreeg Bombito echter te maken met een golf van racistische beledigingen via sociale media.

De actie van Bombito op Messi zorgde voor verdeelde reacties onder voetbalfans wereldwijd. Terwijl sommigen zijn harde spel verdedigden als een legitieme tactiek om een van 's werelds beste spelers af te stoppen, veroordeelden anderen het als onsportief gedrag. De situatie escaleerde echter toen Bombito na de wedstrijd werd overspoeld met racistische opmerkingen en beledigingen op verschillende online platforms.

De voetbalwereld reageerde geschokt op de racistische aanvallen op Bombito. Verschillende spelers, coaches en voetbalorganisaties spraken zich uit tegen deze verwerpelijke uitingen van discriminatie. De Canadese voetbalbond heeft aangekondigd een onderzoek in te stellen naar de racistische beledigingen en heeft beloofd passende maatregelen te nemen tegen de daders. Bombito zelf heeft nog niet gereageerd op de situatie, maar zijn teamgenoten en coach hebben hun steun betuigd en hem aangemoedigd om zich niet te laten intimideren door deze hatelijke reacties.