×
Home Livescore

Koeman passeert Veerman voor EK-duel: Kraay kritisch.

Koeman passeert Veerman voor EK-duel: Kraay kritisch.
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 21 juni 2024 21:00 uur

In een verrassende wending heeft bondscoach Ronald Koeman ervoor gekozen om Joey Veerman niet op te nemen in de selectie voor de EK-kraker van Nederland tegen Frankrijk. Deze beslissing heeft tot ophef geleid, met voetbalanalist Hans Kraay jr. die Koeman ervan beschuldigt Veerman 'te onthoofden' door hem te passeren. Kraay jr. is van mening dat de bondscoach te overhaast heeft gehandeld en dat Veerman een waardevolle toevoeging had kunnen zijn voor het Nederlands elftal.

Joey Veerman, die momenteel uitkomt voor PSV, stond bekend om zijn technische vaardigheden en creativiteit op het middenveld. Zijn afwezigheid in de selectie voor de belangrijke wedstrijd tegen Frankrijk heeft dan ook tot verbazing geleid bij fans en experts. Koeman lijkt echter vastbesloten te zijn om met een andere opstelling aan de aftrap te verschijnen, waarbij hij de voorkeur geeft aan andere spelers boven Veerman.

De keuze van Koeman om Veerman te passeren zal ongetwijfeld discussie blijven oproepen in de aanloop naar de wedstrijd tegen Frankrijk. Met de druk op de ketel en de verwachtingen hooggespannen, zal het interessant zijn om te zien hoe het Nederlands elftal zal presteren zonder de creatieve impulsen van Veerman op het veld. Koeman zal zich moeten verantwoorden voor zijn beslissing en het is aan hem om te bewijzen dat zijn keuze de juiste was in deze cruciale fase van het EK-kwalificatietoernooi.