×
Home Livescore

Van Basten kritisch: VAR berooft Lukaku opnieuw van goals

Van Basten kritisch: VAR berooft Lukaku opnieuw van goals
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 23 juni 2024 06:48 uur

Voormalig topvoetballer Marco van Basten uit zijn ongenoegen over de buitenspelregel in het hedendaagse voetbal. De discussie laaide opnieuw op nadat Romelu Lukaku tijdens het EK al drie doelpunten zag afgekeurd worden vanwege VAR-ingrepen. Afgelopen zaterdagavond, tijdens de wedstrijd tegen Roemeniƫ, werd Lukaku opnieuw slachtoffer van deze omstreden regel. Deze keer was de beslissing echter zo nipt dat het voetbalwereldje in rep en roer is.

Van Basten, die zelf bekend stond om zijn doelpunteninstinct, vindt dat de buitenspelregel te rigide is geworden en te veel invloed heeft op het spelplezier. De voormalige spits pleit voor een herziening van de regel om zo de discussies en frustraties te verminderen. Lukaku, die al eerder publiekelijk zijn onvrede uitte over de VAR-beslissingen, zal ongetwijfeld hopen op een verandering in het beleid.

De controversiƫle beslissingen rondom Lukaku's doelpunten hebben de voetbalwereld verdeeld. Sommigen vinden dat de regels strikt gehandhaafd moeten worden om de eerlijkheid van het spel te waarborgen, terwijl anderen van mening zijn dat de regels te ver gaan en het spelplezier bederven. De discussie over de buitenspelregel lijkt voorlopig nog niet te gaan liggen, en het is afwachten of er daadwerkelijk veranderingen zullen komen om dit heikele punt in het voetbal aan te pakken.