×
Home Livescore

Vertonghen keert terug en helpt België naar overwinning

Vertonghen keert terug en helpt België naar overwinning
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 23 juni 2024 08:24 uur

Na een periode van meer dan een maand vol blessureleed kon Jan Vertonghen eindelijk weer van waarde zijn voor het Belgische nationale team. De 37-jarige verdediger moest de eerste groepswedstrijd van de Belgen nog vanaf de zijlijn toekijken, maar tegen Roemenië was hij terug in de basisopstelling. Zaterdagavond speelde Vertonghen een belangrijke rol in de 2-0 overwinning van België.

Het was een opluchting voor zowel Vertonghen als de fans om de ervaren verdediger weer op het veld te zien staan na zijn blessureperiode. Zijn aanwezigheid zorgde voor meer stabiliteit in de defensie van de Rode Duivels en zijn ervaring bleek van onschatbare waarde in de wedstrijd tegen Roemenië.

Vertonghen zelf was ook opgelucht om weer actief deel te kunnen nemen aan het spel. Na weken van revalidatie en hard werken om weer fit te worden, was het voor de Belgische international een speciaal moment om terug te keren naar het nationale team en direct bij te dragen aan een overwinning.

De terugkeer van Jan Vertonghen zal ongetwijfeld een boost geven aan het zelfvertrouwen van de Belgen en coach Roberto Martinez zal blij zijn om weer te kunnen rekenen op de ervaren verdediger in zijn selectie. Met Vertonghen terug in vorm en fitheid, lijkt België klaar te zijn voor verdere successen in het toernooi.