×
Home Livescore

Duitsland ontsnapt aan nederlaag en wint groepswinst

Duitsland ontsnapt aan nederlaag en wint groepswinst
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 23 juni 2024 23:08 uur

In een zenuwslopende laatste groepswedstrijd heeft Duitsland ternauwernood gelijkgespeeld. Het gastland leek na twee overtuigende EK-optredens op weg naar een verrassende nederlaag tegen Zwitserland, maar invaller Niclas Fullkrug bracht in de slotfase toch nog redding door de 1-1 op het scorebord te zetten. Dankzij zijn belangrijke treffer hebben de Duitsers zich als groepswinnaar weten te plaatsen voor de achtste finales.

De Duitse ploeg, die tot nu toe indruk heeft gemaakt tijdens het EK, kwam in de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland flink onder druk te staan. Het leek er lange tijd op dat de Zwitsers voor een verrassing zouden zorgen door de Duitsers te verslaan. Echter, de veerkracht van de Duitse spelers kwam naar voren toen Fullkrug in de slotminuten de gelijkmaker wist te scoren, waardoor de Duitsers alsnog als groepswinnaar uit de bus kwamen.

Met deze spannende gelijkspel heeft Duitsland laten zien dat ze ook onder druk kunnen presteren en dat ze tot het laatste moment blijven vechten voor de overwinning. De supporters kunnen zich nu opmaken voor de achtste finales, waar de Duitse ploeg met vertrouwen tegemoet zal zien na deze knappe prestatie in de laatste groepswedstrijd.