×
Home Livescore

Oranje op rand van achtste finales na Albanië-Spanje

Oranje op rand van achtste finales na Albanië-Spanje
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 24 juni 2024 00:16 uur

Het Nederlands elftal heeft de kans om zich al op maandag te verzekeren van een plek in de achtste finales van het EK. Dit scenario kan werkelijkheid worden als Albanië er niet in slaagt om Spanje te verslaan. Als de Spanjaarden de overhand hebben in hun wedstrijd tegen Albanië, betekent dit goed nieuws voor Oranje. Hierdoor zou het Nederlandse elftal al een dag voor hun ontmoeting met Oostenrijk zeker zijn van een plek in de knock-outfase van het toernooi.

De mogelijkheid om vroegtijdig door te stoten naar de achtste finales zou een enorme opsteker zijn voor het Nederlands elftal. Het team onder leiding van bondscoach Frank de Boer heeft tot nu toe indruk gemaakt tijdens het EK en staat momenteel bovenaan in hun groep. Met een sterke mix van ervaren spelers en jong talent, lijkt Oranje goed op weg te zijn om ver te komen in het toernooi.

De spelers en fans van het Nederlands elftal zullen dan ook vol spanning uitkijken naar de wedstrijd tussen Albanië en Spanje. Een overwinning van Spanje zou niet alleen betekenen dat Oranje al verzekerd is van een plek in de achtste finales, maar ook dat de druk voor hun eigen confrontatie met Oostenrijk wat verlicht zou worden. Het belooft een cruciale dag te worden voor het Nederlandse voetbalteam, met mogelijk historische gevolgen voor hun EK-campagne.