×
Home Livescore

Füllkrug redt Duitsland met late inval, Weghorst vergelijkbaar.

Füllkrug redt Duitsland met late inval, Weghorst vergelijkbaar.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 24 juni 2024 09:24 uur

Niclas Füllkrug heeft op zondagavond Duitsland naar de top van Groep A geleid ten koste van Zwitserland. De spits wist opnieuw zijn land te redden met een late invalbeurt, wat niet de eerste keer was dat hij dit deed. Zijn impact in het team doet denken aan die van Wout Weghorst bij het Nederlands Elftal. Echter, er is één opvallend groot verschil tussen de situaties van beide spelers.

Füllkrug, die bekend staat om zijn doelpunten in cruciale momenten, liet opnieuw zijn waarde zien voor Duitsland door het winnende doelpunt te maken tegen Zwitserland. Zijn vermogen om beslissend te zijn vanaf de bank maakt hem een belangrijke troef voor de Duitse ploeg, vergelijkbaar met de impact die Weghorst heeft bij Oranje.

Terwijl beide spelers een vergelijkbare rol vervullen als super-subs voor hun respectievelijke nationale teams, is er één significant verschil dat niet over het hoofd gezien kan worden. Waar Füllkrug regelmatig wordt ingezet als geheime wapen om wedstrijden te kantelen, is Weghorst vaak een vaste kracht in de basisopstelling van het Nederlands Elftal. Dit contrast in speelstijl en strategie benadrukt de diversiteit en unieke kenmerken van beide spelers in hun nationale teams.