×
Home Livescore

Zirkzee mist training Oranje wegens ziekte voor duel Oostenrijk.

Zirkzee mist training Oranje wegens ziekte voor duel Oostenrijk.
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 24 juni 2024 12:08 uur

De 23-jarige Nederlandse spits Joshua Zirkzee heeft maandagochtend voor opschudding gezorgd door de training van het Nederlands elftal over te slaan. De KNVB heeft aan de NOS bevestigd dat Zirkzee afwezig was vanwege ziekte. De aanvaller van Bologna zou zich 'ziekjes' voelen, wat zijn deelname aan de cruciale laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk op dinsdagavond in gevaar brengt.

Zirkzee, die onlangs zijn debuut maakte voor Oranje, wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de medische staf van het Nederlands elftal. Het is nog onduidelijk of hij op tijd zal herstellen om een rol te kunnen spelen in het duel tegen Oostenrijk. Bondscoach Frank de Boer zal met spanning afwachten of Zirkzee fit genoeg zal zijn om bij de selectie te zitten voor de belangrijke wedstrijd.

De afwezigheid van Zirkzee werpt een schaduw van onzekerheid over de voorbereiding van Oranje op het duel met Oostenrijk. De spits stond bekend om zijn doelgerichtheid en dynamiek in de aanval, en zijn mogelijke afwezigheid zou een aderlating zijn voor het team. De fans hopen dat Zirkzee snel zal herstellen en beschikbaar zal zijn om zijn bijdrage te leveren aan de jacht op een plek in de knock-outfase van het EK.