×
Home Livescore

Oranje naar achtste finales dankzij Spanje's overwinning op Albanië.

Oranje naar achtste finales dankzij Spanje's overwinning op Albanië.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 24 juni 2024 23:08 uur

Het Nederlands elftal kan opgelucht ademhalen, ondanks dat ze maandagavond niet in actie kwamen. De ploeg onder leiding van bondscoach Ronald Koeman heeft zich namelijk verzekerd van een plek in de achtste finales van het EK. Deze zekerheid is te danken aan de uitslag van de wedstrijd tussen Albanië en Spanje in Groep B. La Selección wist met 0-1 te winnen, waardoor ze zich als groepswinnaar rechtstreeks plaatsten voor de laatste zestien van het toernooi.

Voor Oranje betekent dit dat ze nu weten wie hun mogelijke tegenstander zal zijn in de achtste finales. De Nederlandse fans kunnen zich alvast gaan voorbereiden op een spannende wedstrijd tegen de winnaar van Groep C, die nog bekendgemaakt zal worden. Met de kwalificatie voor de knock-outfase op zak, kan het Nederlands elftal zich nu volledig focussen op het vervolg van het toernooi en het behalen van nog meer succes.

Bondscoach Ronald Koeman zal ongetwijfeld tevreden zijn met de prestaties van zijn team tot nu toe op het EK. De spelers hebben laten zien dat ze over de juiste mentaliteit en kwaliteiten beschikken om ver te komen in het toernooi. Met de steun van de fans en het vertrouwen binnen de selectie, lijkt Oranje klaar te zijn voor de uitdagingen die nog komen gaan.