×

Modric ontevreden: Makkelie's acht minuten fataal voor Kroatië

Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 25 juni 2024 07:48 uur

De Kroatische sterspeler Luka Modric heeft zijn onvrede geuit over de beslissingen van scheidsrechter Danny Makkelie tijdens de wedstrijd tussen Kroatië en Italië, die eindigde in een gelijkspel van 1-1. Modric bekritiseerde met name de toekenning van maar liefst acht minuten blessuretijd, wat uiteindelijk resulteerde in de late gelijkmaker van Italië in de 98e minuut. Deze teleurstellende uitkomst betekent vrijwel zeker dat de Kroatische ploeg uitgeschakeld zal worden in het toernooi.

De ervaren middenvelder van Kroatië, Modric, liet na de wedstrijd weten dat hij het gevoel had dat de scheidsrechter de Italianen bevoordeelde door zoveel extra tijd toe te kennen. De beslissing van Makkelie om het spel zo lang te laten doorgaan, gaf Italië de kans om op het laatste moment de gelijkmaker te scoren, wat een harde klap was voor de Kroatische hoop op een goede afloop in het toernooi.

De Kroatische fans en spelers zijn teleurgesteld en gefrustreerd door de gang van zaken tijdens de wedstrijd, waarbij de scheidsrechterlijke beslissingen een grote rol speelden in het uiteindelijke resultaat. Modric en zijn teamgenoten zullen nu moeten focussen op de laatste wedstrijd in de groepsfase en hopen op een gunstige uitkomst om alsnog door te kunnen gaan naar de volgende ronde.