×
Home Livescore

Xavi Simons verovert Duitsland met verbluffende prestaties - een sensatie in de Bundesliga!

Xavi Simons verovert Duitsland met verbluffende prestaties - een sensatie in de Bundesliga!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 11:48 uur

Jonge Nederlandse voetballer verovert Duitsland

Een opkomend talent uit Nederland, Xavi Simons genaamd, is bezig met het veroveren van de Duitse voetbalwereld. Afgelopen zondagavond speelde hij een belangrijke rol in de 0-3 overwinning van RB Leipzig op Union Berlin. De Duitse pers is zeer positief over zijn prestaties.

Simons leidde RB Leipzig naar de overwinning in Berlijn. "Een doelpunt, een assist en een rapportcijfer van 1", juicht BILD. In Duitsland worden rapportcijfers van 1 tot en met 6 uitgedeeld, waarbij een lager cijfer beter is. "Simons was de man van de wedstrijd en bleek, zoals vaak in de eerste weken van het seizoen, nauwelijks te stoppen door zijn tegenstanders."

Daarnaast heeft Simons ook een clubrecord gebroken. Nog nooit eerder had een nieuwkomer zo'n hoog rendement (twee goals en twee assists) in zijn eerste drie Bundesliga-wedstrijden. "De Nederlander wordt gezien als een wonderkind en bij Leipzig wordt hij beschreven als een 'uitzonderlijk talent'. Simons heeft in korte tijd al bewezen dat dit geen loze woorden zijn."

Ondanks zijn succes blijft de Oranje-international nuchter. "We hebben een geweldig team en een geweldige coach", wijst hij naar zijn teamgenoten en Marco Rose. "Als we elkaar beter leren kennen, wordt het een prachtig seizoen."

Simons is ook opgenomen in het prestigieuze Elftal van de Week van het Duitse magazine Kicker. Volgens Sportschau zorgde de voormalige PSV'er voor 'magie', samen met zijn leeftijdsgenoot Benjamin Sesko. "We hebben een aantal geweldige jongens in ons team", aldus trainer Rose.