×
Home Livescore

Koeman kiest Depay als spits, Weghorst bankzitter tegen Oostenrijk

Koeman kiest Depay als spits, Weghorst bankzitter tegen Oostenrijk
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 25 juni 2024 11:48 uur

Bondscoach Ronald Koeman heeft tijdens een persconferentie op maandag de knoop doorgehakt en aangekondigd dat Memphis Depay voorlopig de vaste spits zal zijn van het Nederlands elftal. Dit betekent dat Wout Weghorst, die tot nu toe bekend stond als de 'supersub', tegen Oostenrijk opnieuw genoegen zal moeten nemen met een plek op de reservebank.

Volgens voetbalanalist Mike Verweij kan dit besluit van Koeman echter leiden tot een gefrustreerde Weghorst, wat juist gunstig kan uitpakken voor Oranje. De spits van VfL Wolfsburg zal ongetwijfeld gebrand zijn om te laten zien wat hij in zijn mars heeft en zal er alles aan doen om zijn waarde te bewijzen zodra hij het veld betreedt.

Met Depay als onbetwiste nummer 9 en Weghorst als gedreven concurrent, lijkt het Nederlands elftal te beschikken over een luxe probleem in de aanval. Koeman zal moeten balanceren tussen beide spelers om het maximale potentieel uit zijn team te halen en de tegenstanders te verrassen met verschillende speelstijlen. De komende wedstrijden zullen uitwijzen hoe deze dynamiek zich zal ontwikkelen en welke impact het zal hebben op de prestaties van Oranje.