×
Home Livescore

Demy de Zeeuw twijfelt aan motivatie Koeman voor Oranje

Demy de Zeeuw twijfelt aan motivatie Koeman voor Oranje
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 26 juni 2024 13:32 uur

Voormalig Oranje-middenvelder Demy de Zeeuw heeft openlijk zijn twijfels geuit over de motivatiecapaciteiten van bondscoach Ronald Koeman. Na de teleurstellende vertoning van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk, waarbij vrijwel iedereen het erover eens was dat de prestatie ondermaats was, vraagt De Zeeuw zich af of Koeman wel in staat is om de spelers genoeg te inspireren. De kritiek van De Zeeuw komt op een cruciaal moment voor Oranje, aangezien de verwachtingen hooggespannen zijn voor het verdere verloop van het EK.

De Zeeuw, die zelf 27 interlands voor Nederland speelde, benadrukt het belang van een coach die in staat is om het beste uit zijn spelers te halen, zeker op een groot toernooi als het EK. Met de kwaliteit die in de selectie van Oranje aanwezig is, is het volgens De Zeeuw onacceptabel dat het team niet beter presteert. Hij roept Koeman dan ook op om zijn leiderschap te tonen en de spelers te motiveren om tot grotere hoogten te stijgen.

De kritiek van De Zeeuw zal ongetwijfeld voor de nodige opschudding zorgen binnen de Nederlandse voetbalwereld. Met de volgende wedstrijd tegen Noord-Macedonië in het vooruitzicht, staat Koeman voor de uitdaging om het vertrouwen van zowel de spelers als de fans terug te winnen. Het is nu aan de bondscoach om te bewijzen dat hij in staat is om het Nederlands elftal weer op de juiste koers te krijgen en de hoge verwachtingen waar te maken.