×
Home Livescore

Schilderswijk viert feest na Turkse overwinning op EK

Schilderswijk viert feest na Turkse overwinning op EK
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 27 juni 2024 00:16 uur

In de levendige wijk Schilderswijk in Den Haag brak vanavond een uitbundig feest los nadat het Turkse nationale voetbalteam een belangrijke overwinning behaalde op Tsjechië. De Turken hebben zich daarmee weten te plaatsen voor de volgende ronde van het EK, wat reden was voor de bewoners met een Turkse achtergrond om de straten te vullen met vreugde en festiviteiten.

Met vlaggen zwaaiend en luidkeels juichend trokken de feestvierders door de straten van de Schilderswijk, waarbij de sfeer van saamhorigheid en trots duidelijk voelbaar was. De overwinning van het Turkse team zorgde voor een gevoel van verbondenheid onder de gemeenschap, die zich verenigde in het vieren van deze sportieve triomf.

De traditionele viering van een belangrijke overwinning op straat is een bekend fenomeen onder de bewoners van de Schilderswijk met een Turkse achtergrond. Het is een manier om hun liefde voor het voetbal en hun trots voor hun land te uiten, en tegelijkertijd te laten zien dat zij als gemeenschap samen kunnen komen en genieten van deze bijzondere momenten.

De straten van de Schilderswijk waren vanavond gevuld met muziek, dans en gelach, terwijl de feestvierders de overwinning van Turkije op Tsjechië uitbundig vierden. Het was een kleurrijk schouwspel van vreugde en enthousiasme, dat de band tussen de bewoners van de wijk alleen maar leek te versterken.