×
Home Livescore

Engeland miraculeus naar kwartfinale EK, kritiek op Southgate

Engeland miraculeus naar kwartfinale EK, kritiek op Southgate
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 1 juli 2024 00:56 uur

Na een zenuwslopende wedstrijd tegen Slowakije heeft Engeland zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van het EK. Met een miraculeuze ontsnapping wisten de Engelsen met 2-1 te winnen, maar het was verre van een makkelijke overwinning. Het piepte en kraakte aan alle kanten, maar uiteindelijk trokken de Engelsen aan het langste eind.

In de nasleep van de wedstrijd wordt er in de Engelse pers opgelucht gereageerd op de overwinning, maar bondscoach Gareth Southgate en zijn spelers krijgen ook de nodige kritiek te verduren. Ondanks de overwinning was het spel van Engeland niet altijd overtuigend en er zijn zorgen over de vorm van het team.

Southgate zal ongetwijfeld opgelucht zijn dat zijn team de volgende ronde heeft bereikt, maar hij zal ook weten dat er ruimte is voor verbetering. Met de kwartfinale in zicht zal Engeland moeten laten zien dat ze meer in hun mars hebben en dat ze in staat zijn om ook tegen sterkere tegenstanders te presteren. De druk zal toenemen, maar de Engelsen zullen vastberaden zijn om te laten zien wat ze waard zijn.