×
Home Livescore

Chivu verkiest eigen pad boven terugkeer bij Ajax

Chivu verkiest eigen pad boven terugkeer bij Ajax
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 1 juli 2024 07:48 uur

Voormalig Ajax-verdediger Cristian Chivu heeft onthuld waarom hij deze zomer niet is teruggekeerd naar de Amsterdamse club. De 43-jarige Roemeen kreeg de mogelijkheid om een rol te vervullen in de technische staf van Francesco Farioli, maar besloot om zijn eigen weg te volgen. Chivu, die een indrukwekkende carrière als speler achter de rug heeft, heeft aangegeven dat hij graag op eigen benen wil staan en zijn eigen pad wil bewandelen.

Na zijn succesvolle periode bij Ajax, waar hij uitgroeide tot een van de beste verdedigers in Europa, leek een terugkeer naar de club voor de hand te liggen. Echter, Chivu heeft ervoor gekozen om niet in de voetsporen van zijn voormalige teamgenoten te treden en heeft ambitie om zichzelf verder te ontwikkelen in de voetbalwereld. Zijn beslissing om niet in te gaan op de aanbieding van Farioli toont aan dat hij vastberaden is om zijn eigen weg te volgen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Hoewel Chivu niet terug zal keren naar Ajax als onderdeel van de technische staf, blijft zijn band met de club en de fans onverminderd sterk. De Roemeense voetballegende heeft laten weten dat hij altijd een speciale plek in zijn hart zal hebben voor Ajax en dat hij de club blijft volgen en steunen. Fans zullen ongetwijfeld teleurgesteld zijn dat Chivu niet terugkeert, maar kunnen trots zijn op zijn vastberadenheid om zijn eigen weg te volgen en nieuwe uitdagingen aan te gaan in de voetbalwereld.