×
Home Livescore

Cristiano Ronaldo kondigt afscheid aan na EK-kwartfinale tegen Slovenië

Cristiano Ronaldo kondigt afscheid aan na EK-kwartfinale tegen Slovenië
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 2 juli 2024 11:16 uur

Na een zenuwslopende strafschoppenreeks tegen Slovenië heeft Cristiano Ronaldo aangekondigd dat dit zijn laatste Europees kampioenschap zal zijn. De 39-jarige Portugese aanvaller, die maandagavond met zijn team de kwartfinales van het EK bereikte na een spectaculaire wedstrijd tegen Slovenië, lijkt dus afscheid te nemen van het internationale toneel. Ronaldo, die bekend staat om zijn ongeëvenaarde doelpuntenproductie en leiderschap, heeft de harten van voetbalfans over de hele wereld veroverd met zijn indrukwekkende prestaties.

De ervaren spits speelde een cruciale rol in de overwinning van Portugal op Slovenië, waarbij hij zijn team naar de volgende ronde leidde met zijn kenmerkende vastberadenheid en doelgerichtheid. Ondanks zijn leeftijd blijft Ronaldo een van de meest gevreesde aanvallers in het internationale voetbal, en zijn aankondiging om na dit toernooi te stoppen zal ongetwijfeld een golf van emoties teweegbrengen bij fans en collega's.

Met zijn besluit om zijn internationale carrière af te sluiten na dit EK, markeert Cristiano Ronaldo het einde van een tijdperk in het Europese voetbal. Zijn nalatenschap als een van de grootste spelers aller tijden is onbetwistbaar, en zijn impact op het spel zal nog vele jaren voelbaar zijn. Terwijl Ronaldo zich voorbereidt om afscheid te nemen van het internationale podium, zullen fans en voetballiefhebbers wereldwijd zich verenigen om hulde te brengen aan een legende die de sport voor altijd heeft veranderd.