×
Home Livescore

Koeman verrast met Bergwijn in basis tegen Roemenië

Koeman verrast met Bergwijn in basis tegen Roemenië
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 2 juli 2024 17:24 uur

Het is een verrassende wending in de opstelling van het Nederlands elftal voor de achtste finale van het EK tegen Roemenië. Bondscoach Ronald Koeman heeft ervoor gekozen om Steven Bergwijn om 18.00 uur aan de aftrap te laten verschijnen. Deze beslissing heeft tot verbazing geleid bij NOS-analytici Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart.

Bergwijn, die bekend staat om zijn snelheid en technische vaardigheden, zal een cruciale rol spelen in de aanval van Oranje. Met zijn onvoorspelbare spel kan hij de verdediging van Roemenië flink op de proef stellen en kansen creëren voor zijn medespelers. De keuze van Koeman om Bergwijn op te stellen laat zien dat hij vertrouwen heeft in de jonge aanvaller.

Van Hooijdonk en Van der Vaart hebben hun bedenkingen geuit over deze beslissing. Ze hadden verwacht dat Koeman zou kiezen voor een meer ervaren speler in deze belangrijke wedstrijd. Toch erkennen ze dat Bergwijn een talentvolle speler is en dat hij de kans verdient om zich te bewijzen op het grote podium van het EK.

De spanning stijgt nu Nederland zich klaarmaakt voor de achtste finale tegen Roemenië. Met Steven Bergwijn in de basis zal Oranje alles op alles zetten om een plek in de kwartfinales veilig te stellen. De fans zijn benieuwd naar hoe de jonge aanvaller het zal doen en hopen op een succesvolle wedstrijd voor het Nederlands elftal.