×
Home Livescore

Gakpo straalt na Oranje's overtuigende 2-0 zege op Roemenië.

Gakpo straalt na Oranje's overtuigende 2-0 zege op Roemenië.
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 2 juli 2024 20:40 uur

Na een hobbelige start in de knock-outfase van het EK, heeft Cody Gakpo zijn vreugde geuit over de sterke reactie van het Nederlands elftal. De Oranje-selectie werd na de teleurstellende 3-2 nederlaag tegen Oostenrijk onder vuur genomen, maar wist zich te herpakken met een overtuigende 2-0 overwinning op Roemenië in de achtste finales. Gakpo speelde een hoofdrol in deze triomf en toonde zijn waarde voor het team.

De jonge aanvaller was verheugd met de manier waarop Oranje zich revancheerde na de kritiek die volgde op de eerdere wedstrijd. Met zijn doelpunt en sterke optreden tegen de Roemenen liet Gakpo zien dat hij van grote waarde is voor het team van bondscoach Frank de Boer. Zijn bijdrage aan de overwinning was cruciaal en toonde zijn groeiende impact binnen het elftal.

De overwinning op Roemenië zorgde voor hernieuwd vertrouwen binnen de Oranje-selectie, die nu met opgeheven hoofd verder kan in het toernooi. Gakpo en zijn teamgenoten hebben bewezen dat ze mentaal veerkrachtig zijn en in staat zijn om te reageren op tegenslagen. Met de kwartfinales in zicht zal het Nederlands elftal gebrand zijn om deze positieve lijn door te trekken en hun ambities op het EK waar te maken.