×
Home Livescore

Koeman onthult uitblinker en geheim papiertje na EK-zege.

Koeman onthult uitblinker en geheim papiertje na EK-zege.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 2 juli 2024 22:32 uur

Na de overtuigende 3-0 overwinning op Roemenië in de achtste finale van het EK, heeft bondscoach Ronald Koeman een opvallende uitblinker gekozen. De keuze van Koeman viel op Cody Gakpo, die met zijn doelpunt en sterke optreden een cruciale rol speelde in de zege van het Nederlands elftal. Gakpo's doelpunt zorgde voor een belangrijke voorsprong en gaf Oranje de nodige boost om door te stoten naar de kwartfinales.

Na de wedstrijd onthulde Koeman ook een bijzonder detail over een papiertje dat hij van zijn kleinkinderen had gekregen voorafgaand aan de wedstrijd. Op het papiertje stond een persoonlijke boodschap die de bondscoach extra motivatie gaf om het beste uit zijn spelers te halen. Koeman benadrukte het belang van steun van zijn familie en de emotionele waarde die dit gebaar met zich meebracht voor hem en het team.

Cody Gakpo, die na zijn doelpunt een opvallende actie uitvoerde door naar een specifiek persoon toe te rennen, verklaarde achteraf dat hij rende naar zijn vader die op de tribune zat. De jonge aanvaller toonde hiermee zijn dankbaarheid en waardering voor de steun en begeleiding die hij van zijn vader heeft ontvangen gedurende zijn carrière. Deze emotionele connectie droeg bij aan de algehele sfeer van saamhorigheid en teamgeest binnen het Nederlands elftal tijdens deze belangrijke overwinning.