×
Home Livescore

Southgate verrast met nieuwe tactiek in kwartfinale tegen Zwitserland.

Southgate verrast met nieuwe tactiek in kwartfinale tegen Zwitserland.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 3 juli 2024 20:08 uur

Het Engelse voetbalteam staat voor een uitdagende kwartfinale tegen Zwitserland, maar bondscoach Gareth Southgate lijkt vastberaden om de boel op te schudden. Met centrale verdediger Marc Guéhi geschorst voor de belangrijke wedstrijd, heeft Southgate besloten om een tactische verandering door te voeren. In plaats van vast te houden aan een traditioneel verdedigingssysteem, traint de bondscoach zijn spelers nu op een formatie met drie verdedigers.

De keuze voor een systeem met drie verdedigers is een gedurfde zet van Southgate, die normaal gesproken vasthoudt aan een formatie met vier verdedigers. Door deze aanpassing hoopt de bondscoach meer defensieve stabiliteit te creëren en tegelijkertijd zijn team in staat te stellen om gevaarlijker te worden in de aanval. Het is een strategie die risico's met zich meebrengt, maar Southgate lijkt vastbesloten om alles op alles te zetten om de halve finale te bereiken.

De afwezigheid van Guéhi zal ongetwijfeld een aderlating zijn voor het Engelse team, maar Southgate toont zich veerkrachtig en vastberaden om met zijn aangepaste tactiek alsnog een overwinning te behalen. De spelers zullen moeten wennen aan de nieuwe formatie en hun taken en verantwoordelijkheden binnen het team opnieuw moeten definiëren. Het belooft een spannende en onvoorspelbare wedstrijd te worden, waarbij Engeland alles op alles zal moeten zetten om Zwitserland te verslaan en door te stoten naar de halve finale.