×
Home Livescore

Trainer Ajax plaatst vraagtekens bij aankoopbeleid en zorgt voor conflict

Trainer Ajax plaatst vraagtekens bij aankoopbeleid en zorgt voor conflict
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 09:48 uur

In een opmerkelijke wending heeft trainer Maurice Steijn zijn twijfels geuit over het aankoopbeleid van directeur voetbalzaken Sven Mislintat, wat heeft geleid tot een onvermijdelijk conflict bij Ajax. Dit wordt beweerd door Gertjan Verbeek en Henk van Stee in een analyse van het Algemeen Dagblad.

Terwijl Mislintat beweerde dat het aankoopbeleid in overleg met de technische staf is gebeurd, onthulde Steijn dat de Duitser 'andere keuzes had gemaakt'. "Wie Steijn een beetje kent, weet dat dit bij zijn karakter hoort. Hij is een rechtvaardig persoon, niet bang om zijn mening te uiten en voert zijn strijd openlijk. Het lijkt erop dat hij met zijn kritiek bewust een bom heeft willen laten ontploffen in de Arena", aldus het AD.

Of deze actie verstandig is, valt echter te betwijfelen. "Ik begrijp de woede van Maurice heel goed", reageert Van Stee. "Ik ben echt geschokt door wat ik hoor en lees. Overal waar ik heb gewerkt, was het normaal dat een trainer inspraak had bij het aantrekken van spelers. Ik krijg nu het gevoel dat Mislintat de Duitse werkwijze hanteert in Amsterdam. Zo van: 'De trainer moet niet klagen, hij moet het doen met de spelers die ik hem geef'. Dat is geen gezonde situatie."

"Mannen als Guus Hiddink of Dick Advocaat zouden dit niet hebben geaccepteerd. Na de voorbereiding geconfronteerd worden met een groep onbekende spelers, dat zou niet gebeurd zijn. Misschien is Maurice wat naïef geweest in zijn enthousiasme. Geloof me, dit zal onvermijdelijk leiden tot meer conflicten", voorspelt de voormalig technisch directeur van Feyenoord, Sparta, Shakhtar Donetsk en Zenit Sint-Petersburg.

Verbeek vreest echter dat Steijn het vertrouwen van de kleedkamer kan verliezen. "Als je goed luistert, zegt Maurice eigenlijk: 'Ik heb geen vertrouwen in mijn spelersgroep'", stelt hij. "Zo'n uitspraak zal niet in dank worden afgenomen. Zeker niet in een tijd waarin 'verbinden' zo belangrijk wordt gevonden. Dat had Maurice moeten beseffen. Op deze manier verliest hij het respect van zijn spelers."