×
Home Livescore

AS Roma wil Rick Karsdorp transfervrij van de hand doen

AS Roma wil Rick Karsdorp transfervrij van de hand doen
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 4 juli 2024 20:48 uur

AS Roma staat op het punt om deze zomer afscheid te nemen van Rick Karsdorp, zo meldt het Algemeen Dagblad. De Italiaanse club is van plan om de drievoudig Oranje-international transfervrij te laten vertrekken. Karsdorp heeft nog slechts één jaar over op zijn contract bij Roma, maar technisch directeur Florent Ghisolfi is vastbesloten om een grote schoonmaak in de selectie door te voeren.

De 26-jarige Karsdorp, die in 2017 van Feyenoord naar AS Roma verhuisde, lijkt dus op zoek te moeten naar een nieuwe club. Ondanks zijn talent en potentie heeft de rechtsback de afgelopen seizoenen te maken gehad met blessureleed en wisselvallige prestaties. Ghisolfi ziet het vertrek van Karsdorp als een van de stappen om de selectie van Roma te verjongen en te versterken.

De beslissing om Karsdorp te laten gaan, komt als onderdeel van een grotere strategie van AS Roma om de ploeg te vernieuwen. De club heeft ambitieuze plannen om weer mee te doen om de prijzen in zowel de Serie A als in Europa. Het lijkt erop dat Karsdorp niet langer past in de toekomstvisie van de Romeinen, waardoor een zomerse transfer onvermijdelijk lijkt.