×
Home Livescore

Daley Blind verrast met nieuwe rol tijdens EK

Daley Blind verrast met nieuwe rol tijdens EK
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 4 juli 2024 23:56 uur

Tijdens het lopende Europees Kampioenschap speelt Daley Blind een ietwat andere rol dan wat we van hem gewend zijn tijdens eerdere toernooien met het Nederlands Elftal. De 108-voudig international ervaart dit toernooi dan ook op een geheel nieuwe manier. Tijdens een persconferentie ter voorbereiding op de wedstrijd tussen Nederland en Turkije, heeft Blind meer inzicht gegeven in zijn huidige positie binnen de selectie onder leiding van bondscoach Ronald Koeman.

Blind, die bekend staat om zijn veelzijdigheid en ervaring, heeft aangegeven dat zijn rol dit EK meer gericht is op leiderschap en stabiliteit binnen het team. "Ik ben blij dat ik kan bijdragen op een andere manier dan voorheen. Mijn focus ligt nu meer op het ondersteunen van mijn teamgenoten en het helpen creëren van een sterke eenheid," aldus de verdediger. Deze verschuiving in verantwoordelijkheden lijkt Blind te omarmen en hij benadrukt het belang van teamwork en saamhorigheid in het streven naar succes op het hoogste niveau.

Met zijn ervaring en tactisch inzicht fungeert Blind als een belangrijke schakel in het Nederlands Elftal, zowel binnen als buiten het veld. Hij staat bekend om zijn rust aan de bal en zijn vermogen om het spel te verdelen vanuit de verdediging. Deze kwaliteiten maken hem een waardevolle toevoeging aan het team, en zijn nieuwe rol als mentor en leider lijkt naadloos aan te sluiten bij zijn natuurlijke leiderschapskwaliteiten. Met Blind als steunpilaar hoopt Oranje ver te komen op dit EK en wellicht zelfs de hoogste eer te behalen.