×
Home Livescore

UEFA tikt Bellingham op vingers voor juichen na goal

UEFA tikt Bellingham op vingers voor juichen na goal
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 5 juli 2024 06:56 uur

De UEFA heeft Jude Bellingham op de vingers getikt voor zijn opvallende juichmoment tijdens de wedstrijd tegen Slowakije, zo meldt Bild. De middenvelder van het Engelse nationale team, ook wel bekend als The Three Lions, greep naar zijn kruis nadat hij de gelijkmaker had gescoord in de achtste finales. Deze actie heeft tot enige ophef geleid binnen de voetbalwereld en de Europese voetbalbond heeft besloten om Bellingham hierover te berispen.

Het juichen van Bellingham heeft voor de nodige discussie gezorgd, aangezien sommigen het gebaar als ongepast beschouwen. De UEFA heeft aangegeven dat dergelijke acties niet in lijn zijn met de waarden en normen van het voetbal en dat spelers zich bewust moeten zijn van hun gedrag op het veld. Bellingham zelf heeft nog niet gereageerd op de berisping van de Europese voetbalbond.

De Engelse middenvelder zal naar verwachting in de toekomst voorzichtiger zijn met zijn juichmomenten om verdere controverse te voorkomen. Het incident heeft laten zien hoe belangrijk het is voor spelers om zich bewust te zijn van de impact van hun gedrag, zowel binnen als buiten het veld. De UEFA houdt streng toezicht op dergelijke situaties en zal niet aarzelen om passende maatregelen te nemen om de integriteit van het spel te waarborgen.