×
Home Livescore

Mbappé verrast PSG met opmerkelijke deal: Loyaliteitsbonus opgeofferd voor terugkeer in selectie!

Mbappé verrast PSG met opmerkelijke deal: Loyaliteitsbonus opgeofferd voor terugkeer in selectie!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 5 september 2023 11:01 uur

Paris Saint-Germain, de Franse voetbalclub, heeft een opmerkelijke overeenkomst gesloten met sterspeler Kylian Mbappé. Volgens het gerenommeerde Franse medium L'Équipe heeft de club een regeling getroffen met de aanvaller. Het opvallende aan deze afspraak is dat Mbappé afziet van zijn loyaliteitsbonus, waardoor hij weer toegelaten wordt tot de selectie.

Eerder gaf Mbappé aan geen interesse te hebben in het verlengen van zijn contract bij PSG. Dit zorgde ervoor dat trainer Luis Enrique hem uit de selectie zette, om te voorkomen dat de club hun sterspeler gratis zou zien vertrekken in 2024. De terugkeer van Mbappé in de selectie, zonder dat hij zijn contract verlengt, zorgde dan ook voor de nodige verbazing.

Hoewel er nog geen gesprekken zijn geweest over een nieuw contract, meldt L'Équipe dat de spits afziet van financiële garanties die hij normaal gesproken zou ontvangen volgens zijn huidige contract. Het gaat hierbij om een loyaliteitsbonus van tussen de zestig en tachtig miljoen euro netto, wat PSG een besparing van ongeveer honderd miljoen euro oplevert. Dit bedrag komt overeen met een mogelijke transfersom die de club zou hebben ontvangen bij een eventuele transfer van Mbappé. De afspraak tussen de club en de speler is echter informeel en wordt gezien als een gentlemen's agreement.