×
Home Livescore

Daley Blind vergelijkt 'brons' WK 2014 met huidig Oranje

Daley Blind vergelijkt 'brons' WK 2014 met huidig Oranje
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 5 juli 2024 07:48 uur

Tien jaar na de 'bronzen selectie' van het WK 2014 werpt Daley Blind, tijdens een recente persconferentie van het Nederlands elftal, zijn blik op de verschillen en overeenkomsten tussen het team van toen en het huidige Oranje. Blind, die destijds deel uitmaakte van het succesvolle team onder leiding van Louis van Gaal, benadrukt de ervaring en kwaliteit van de spelers die Nederland destijds naar de derde plaats op het wereldkampioenschap brachten.

Volgens Blind is de 'heel ervaren groep' van het WK 2014 niet helemaal te vergelijken met het huidige Nederlands elftal. Hoewel er destijds enkele ervaren krachten zoals Robin van Persie en Arjen Robben aanwezig waren, ziet Blind nu een mix van ervaren spelers en jong talent in de selectie. Hij prijst de ontwikkeling van de nieuwe generatie spelers en gelooft dat zij het potentieel hebben om net zo succesvol te zijn als hun voorgangers.

De verdediger, die zelf een belangrijke rol speelt in het huidige Oranje, benadrukt het belang van een goede teamgeest en samenwerking om successen te behalen. Blind ziet parallellen tussen de teamdynamiek van het WK 2014 en het huidige team, waarbij hij benadrukt dat de spelers van nu ook over de juiste mentaliteit en vechtlust beschikken om ver te komen in grote toernooien.

Terwijl de 'bronzen selectie' van het WK 2014 een speciale plek in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal inneemt, is Blind optimistisch over de toekomst van het Nederlands elftal. Met een mix van ervaring en jeugdig enthousiasme gelooft hij dat Oranje klaar is om nieuwe successen te behalen en de harten van voetbalfans over de hele wereld te veroveren.