×
Home Livescore

Turkse fans roepen op tot 'wolvengroet' tijdens EK-wedstrijd tegen Nederland.

Turkse fans roepen op tot 'wolvengroet' tijdens EK-wedstrijd tegen Nederland.
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 5 juli 2024 10:08 uur

Turkse voetbalfans hebben opgeroepen om tijdens de aankomende kwartfinale van het EK tegen Nederland een opvallend gebaar te maken. Op zaterdagavond zullen de supporters de 'wolvengroet' brengen in het stadion. Deze groet, die als controversieel wordt beschouwd, zal naar verluidt gedurende de hele wedstrijd worden uitgevoerd.

De 'wolvengroet' is een gebaar dat symbool staat voor de Turkse militaire operatie in Syrië tegen Koerdische strijdkrachten. Het gebaar, waarbij de handen naar de mond worden gebracht en gehuild wordt als een wolf, heeft de afgelopen jaren aanleiding gegeven tot veel discussie en controverse.

De oproep van de Turkse supporters om de 'wolvengroet' te brengen tijdens de wedstrijd tegen Nederland heeft al tot bezorgdheid geleid bij autoriteiten en voetbalinstanties. Er wordt gevreesd voor mogelijke spanningen en provocaties tussen de fans van beide teams tijdens het EK-duel.

De KNVB en UEFA hebben nog niet gereageerd op de aankondiging van de Turkse fans. Het is afwachten hoe de autoriteiten zullen omgaan met de situatie en of er maatregelen zullen worden genomen om eventuele ongeregeldheden te voorkomen tijdens de belangrijke kwartfinale tussen Turkije en Nederland.