×
Home Livescore

UEFA schorst Demiral voor 'wolvengroet' tot halve finale

UEFA schorst Demiral voor 'wolvengroet' tot halve finale
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 5 juli 2024 13:08 uur

De UEFA heeft aangekondigd dat de Turkse verdediger Merih Demiral een schorsing van twee wedstrijden heeft opgelegd vanwege zijn controversiële 'wolvengroet' tijdens de achtste finale tegen Oostenrijk. Deze beslissing betekent dat Demiral niet zal kunnen deelnemen aan de aankomende kwartfinale van het EK tegen het Nederlands elftal en mogelijk ook de halve finale zal missen.

Het gebaar van Demiral, dat wordt geassocieerd met de Turkse militaire operatie in Syrië, heeft tot veel ophef geleid en de UEFA heeft besloten streng op te treden. De 'wolvengroet' wordt gezien als een politiek statement en is in strijd met de regels van de Europese voetbalbond.

De afwezigheid van Demiral zal een grote aderlating zijn voor het Turkse nationale team, aangezien hij een belangrijke schakel is in de verdediging. Zijn schorsing zal bondscoach Senol Gunes dwingen om op zoek te gaan naar een alternatieve opstelling voor de cruciale wedstrijd tegen Oranje.

De supporters van Turkije zullen teleurgesteld zijn dat ze hun sterspeler moeten missen in deze belangrijke fase van het toernooi. De schorsing van Demiral werpt een schaduw over de prestaties van het Turkse team en zal ongetwijfeld de gemoederen bezighouden in aanloop naar de kwartfinale tegen Nederland.