×
Home Livescore

UEFA bestraft Bellingham met voorwaardelijke schorsing

UEFA bestraft Bellingham met voorwaardelijke schorsing
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 5 juli 2024 13:16 uur

De UEFA heeft aangekondigd dat naast de schorsing van de Turkse verdediger Merih Demiral, ook de Engelse speler Jude Bellingham bestraft zal worden. Bellingham ontvangt een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd en moet een boete van maar liefst 30.000 euro betalen. Ondanks deze sanctie zal de kwartfinale van het EK tegen Zwitserland niet in gevaar komen voor de Engelse ploeg.

De disciplinaire maatregelen van de UEFA volgen op incidenten tijdens de laatste wedstrijden waarbij zowel Demiral als Bellingham betrokken waren. De Turkse verdediger kreeg een directe rode kaart en werd geschorst voor meerdere wedstrijden, terwijl Bellingham nu geconfronteerd wordt met een financiële straf en een voorwaardelijke schorsing.

De beslissing van de UEFA heeft de gemoederen in het voetbalwereldje flink doen oplaaien. Fans en experts zijn verdeeld over de straffen die zijn opgelegd aan Demiral en Bellingham. Sommigen vinden de boete en voorwaardelijke schorsing passend, terwijl anderen van mening zijn dat de straffen te zwaar of juist te licht zijn.

Desondanks zal Jude Bellingham beschikbaar zijn voor de belangrijke kwartfinale tegen Zwitserland. De Engelse ploeg kan dus opgelucht ademhalen, wetende dat hun talentvolle middenvelder niet geschorst zal zijn voor deze cruciale wedstrijd op het EK.